Bel ons nu 0481-431859

Stem op de Thornsche Molen in Persingen!

17-09-2015

Na 10 jaar is de Thornsche Molen bijna gereed. Hij komt te staan op de weg vanuit Beek richting Leuth. Stem nu voor de Molenprijs op dit mooie initiatief. Dat kan heel eenvoudig via deze link: http://www.molenprijs.nl/molen_persingen.php

Vlakbij de Duitse grens, in de Ooijpolder & Gelderse Poort wordt hard gewerkt aan de herbouw van de Thornsche Molen. Behalve de molen wil de gelijknamige Stichting ook ‘het plekje bij de molen’ terug om te genieten van het weidse landschap Ooijpolder en van (Internationale) fiets- en wandelroutes - waaronder het Pieter Pad - welke langs de Molen lopen.

Tot 23 september 1944 stond de Molen op deze plek. Bij de gevechten tijdens Market Garden wordt de vijf eeuwen oude Molen en het gelijknamige buurtschap verwoest. Mét de herbouw wordt ook de 500 jaar geschiedenis van oorlogen, dijkdoorbraken en smokkelaffaires weer tot leven gewekt. Om deze rijke geschiedenis over de Molen te laten zien wil de Stichting een Informatiecentrum inrichten. Dat is haar inzet in de molenprijs.

Hoewel de molen eind 2015 weer zal schitteren op de dijk, het Infocentrum helaas nog niet. Met jouw stem zorg je er voor dat je hier kunt genieten van een onvergetelijk bezoek aan het Infocentrum.

Help jij ons deze unieke plek compleet te maken. Iedere stem is in ieder geval één euro waard!!!

http://www.molenprijs.nl/molen_persingen.php

 

Inloggen

Inloggen op mijn Vermeulen Vastgoed. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?