Nieuwsbrief december 2022

Vermeulen Nieuwsbrief december 2022

Feestdagenstress

Wat is dat toch als er feestdagen aankomen (vooral bij Pasen en Kerstmis) dat je van tevoren denkt: we gaan niet gek doen. We kunnen ook gewoon boerenkool eten. We kopen geen belachelijk dure cadeaus. We hebben het gewoon gezellig. Ontspannen gezellig. Dit jaar laat ik me niet verleiden tot gekke fratsen.
En dan wordt het overal drukker: in de stad, op de weg, in de supermarkt en dan bekruipt je het gevoel dat je mee moet doen. Dus ga je als een gek een reerug bestellen bij de slager, likeurtjes inslaan bij de slijter en recepten opslaan met daar-heb-ik-nog-nooit-van-gehoord ingredi├źnten. Vervolgens sta je dagen te stomen, pruttelen, wecken en stoven voor vrienden en familie die uiteindelijk zeggen dat ze op boerenkool hadden gerekend, want dat had je vorig jaar zo hard geroepen.

Tot zover de keuken en al het gesnoep, gesnaai en ge-borrelplank. Wat dacht je van kerststress om de boom, de cadeaus, iedereen in het nieuw, de kapper (waar je natuurlijk pas begin december aan denkt en die dan uiteraard he-le-maal volgepland is tot driekoningen waardoor je maar weer met een strakke paardenstaart aan het kerstdiner zit zodat niemand die walgelijke uitgroei ziet). Stress om Tante Cor die eigenlijk niet tegen alcohol kan of neef Johan die vond dat zijn puppy rottweiler wel meekon: "Hij was echt zindelijk gisteren, echt waar! En hoe zeer ben je aan die bank gehecht?"

Het is gewoon niet te doen, en toch gebeurt het ieder jaar weer. Met liefde en een warm hart, want het is fijn om anderen blij en gelukkig te maken. Met cadeaus, een warm en gezellig huis en lekker eten. Heerlijk als de feestdagen beginnen en heerlijk als ze weer voorbij zijn. 

Voordat het je teveel wordt, het servies door de kamer vliegt...hier 23 tips die je helpen en ontlasten ...of een artikel over eerste hulp bij relatiecrises. Kies maar!

 

Lees hier onze volledige nieuwsbrief:

https://mailchi.mp/efa7dfede8ac/nieuwsbrief-vermeulen-makelaars-05-11589628?e=520e9a7566 Fijne feestdagen en een gelukkig 2023!

Snel zoeken